YouBeDo.com Blog

Hier vind je de blog van Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com. Via deze blog zal hij meer vertellen over de avonturen die we met YouBeDo.com beleven en onderwerpen die gerelateerd zijn aan het veranderen van onze wereld.

Deel deze blog
 

Vrede

Ik vraag je je ogen te sluiten.  Zoom eens uit en bekijk de wereld vanuit het heelal. Zoom in op jouw mooiste gebeurtenissen op deze aardbol.  Je reizen,  vakanties, ontmoetingen  en momenten van geluk.

 

Zoom daarna eens in op de mindere mooie dingen op onze aardbol.  Het geweld, de oorlogen, het gifgasgebruik  in Syrië.


Stel jezelf nu de volgende vraag:  Wil je dat deze dingen niet meer gebeuren?  Of is dit een retorische vraag?


Ik weet zeker dat als ik deze vraag aan ieder individu stel, dat (bijna) iedereen volmondig ja zegt. Iedereen wil vanuit zijn hart dat er geen honger, oorlog  en geweld meer is. Maar de realiteit leert ons dat we tot op de dag van vandaag, als mensheid,  er nog niet voor hebben  gezorgd  dat deze elementen tot het verleden behoren.


Waar ontstaat de discrepantie tussen het gevoel dat ieder individu heeft en de dagelijkse werkelijkheid? We willen het allemaal, maar het lijkt alsof wereldvrede een utopie is.  Een ding dat groter is dan wijzelf. Eenentwintig eeuwen van geweld en oorlogen dragen niet bij aan het vertrouwen in het vinden van oplossingen. Sommigen onder ons vertellen dat het in onze natuur zit? Hebzucht, macht en corruptie zijn en blijven de voedingstoffen van de donkere kant van de mensheid. Kunnen we deze donkere krachten ooit de baas worden?

 

Ja, dat kunnen we!


Volgens mij kan dit door bewustwording en laten we vooral bewust handelen niet vergeten. Wanneer we een beweging creëren van mensen die deze twee aspecten combineren ontstaat er volgens mij een krachtige beweging. Er is nog veel werk aan de “winkel” , er is nog geen  eenduidig recept voor vrede maar er zijn wel fantastische initiatieven die het voortouw nemen.


Een mooi voorbeeld van zo’n krachtige beweging is MasterPeace. Een buttom-up beweging die mensen door muziek en kunst met elkaar verbindt om de bewustwording voor vrede te vergroten. Het mooie van muziek is dat het een universeel middel is dat voor ieder continent, land, mensen en individu een betekenis heeft. Het is een middel waardoor we beseffen dat ongeacht afkomst, religie of overtuiging we een gemene deler hebben : passie voor muziek, een prachtig bindmiddel voor een beweging.  


Op naar wereldvrede.  Het liefst in 2014.

 

Ga hier naar de pagina van MasterPeace over vrede