Het Team

YouBeDo.com is opgericht door Bert van Ingen en Michael van Loenen. Bert en Michael kennen elkaar ruim 10 jaar, zowel zakelijk als privé. Samen hebben zij YouBeDo.com in het leven geroepen om er met jou voor te zorgen dat de wereld een stukje beter wordt!

 

 

 

Michael van Loenen (1982)

Michael is op 19 jarige leeftijd begonnen aan zijn eerste ondernemers avontuur, een eigen marktonderzoekbureau. Dit bedrijf heeft hij tot 2012 met veel plezier gerund, maar een inspirerende reis door Nepal zorgde voor een keerpunt in zijn leven.
 
Michael: "Wie ben ik en waarom is de wereld zoals die is?”  Dat was de vraag die ik mijzelf een aantal jaren geleden stelde. Een van de belangrijkste inzichten die ik kreeg, was dat ik in de gelukkige omstandigheid ben opgegroeid om een tastbare bijdrage te leveren aan mijn omgeving en de mensen om mij heen. Ik wil later terug kijken op een leven waarbij ik dingen heb ondernomen die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het mooier maken van onze wereld.
 
Mijn persoonlijke overtuiging is dat we met elkaar een shift kunnen maken naar een betere wereld als we als collectief er voor kiezen om over te stappen naar een economisch system dat gebasseerd is op delen i.p.v. winstmaximalisatie.
 
Iedereen die geboren wordt op onze aardbol heeft het recht op voedsel, drinken, onderdak en scholing. Dit kunnen we alleen bereiken als we onze “eigendommen“  op een andere manier gaan delen.

Boek Michael als spreker
 
Het avontuur van YouBeDo.com gaat verder dan het het kopen van je boek, een goed doel kiezen en 10% doneren. Er zit een idealistische missie achter van de oprichters. Een nieuw economisch system van delen, waarom doe je dat, hoe doe je dat en hoe zorg je dat mensen mee gaan doen? Lees meer

 

 

 

Bert van Ingen (1964)

Bert van Ingen omschrijft zichzelf als vader, partner, zoon, broer, reiki-master, ondernemer en wereldburger. Berts levensdoel is een 10% betere wereld. Hij richtte eerder Stichting LifeJoy op voor het bevorderen van bewustzijn bij zoveel mogelijk mensen. Bewustzijn is volgens Bert de sleutel tot het oplossen van wereldproblemen.

Bert: “Als we ons bewust zijn van onszelf en van anderen houden zoals we van onszelf kunnen houden, dan worden we ook ‘vanzelf’ beter voor de mensen en de natuur om ons heen. Kortom, we worden beter voor de wereld. En zo wordt de wereld beter voor ons. Ik vertrouw erop dat we de wereld met elkaar een stuk beter kunnen maken. Liefst 10%.”


Monique Laijan

Graag stel ik me aan je voor: mijn naam is Monique Laijan en sinds 1 oktober 2011 bij YouBeDo.com aan de slag als Personal Assistant. Naast het persoonlijk assisteren op secretariële vlak ben ik vooral actief in het ondersteunen van de bestaande en nieuwe goede doelen en de bedrijven die zich aan YouBeDo.com verbonden hebben. Verder is één van mijn ambities om me meer te richten op de tak ‘kinderen en onrecht’. Kinderen spreken me aan en dat is niet alleen omdat ik zelf moeder ben, maar ook omdat zij onze toekomst zijn.

Hoe ben ik bij YouBeDo.com terechtgekomen? Ik kende één van de oprichters voordat ik er kwam werken en heb zo kennis mogen maken met YouBeDo.com. YouBeDo.com heb ik altijd al een mooi initiatief gevonden, want wie schenkt er vandaag de dag zomaar 10% van het aankoopbedrag aan goede doelen voor mensen / dieren / natuur die dit zo hard nodig hebben?

Persoonlijk heeft het mij ook steeds meer aan het denken gezet. Het veranderen van onrecht in de wereld begint bij jezelf en als je er dagelijks mee bezig bent, word je er nóg bewuster van dat je hulp er toe doet, dus doe je het graag!

En anderen net zo enthousiast krijgen om zich in te zetten voor goede doelen geeft al een geweldige voldoening!  Ik zou zeggen: doe mee!
 Wilma van Esch

De eerste keer dat ik over YouBeDo.com hoorde, was er nog geen bedrijfsnaam. Het was een idee in het hoofd van Michael van Loenen, die ik kende van mijn samenwerking tussen mijn bedrijf en zijn andere bedrijf Reservice. Hij wilde graag ondernemen maar dan wel op een goede manier ondernemer zijn en iets bijdragen aan de wereld. Later ontstond uit dat idee YouBeDo.com en ik bleef door de jaren heen op de hoogte hoe YouBeDo.com werkte en wat zij met het bedrijf wilde.

In 2011 begon ik voor Reservice te werken en af en toe deed ik dan ook wel eens iets voor YouBeDo.com. Toen Michael zijn bedrijf Reservice verkocht en vroeg of ik voor YouBeDo.com wilde komen werken, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Onze samenwerking is altijd fijn geweest en nu kon ik ook zelf nog eens bijdragen aan zo’n mooi bedrijf. Sindsdien doe ik de administratie en klantenservice bij YouBeDo.com en dit bevalt heel erg goed.

 

 

Helmi Bongers

Ik ben Helmi Bongers en verricht met veel plezier vrijwilligerswerk bij onder meer YouBeDo.com. Ik vind het fijn dat ik met gesloten beurs een bijdrage kan leveren aan iets goeds in de wereld, omdat een financiële donatie voor mij lastiger is.

Bij YouBeDo.com doe ik dat in de vorm van helpen bij het werven van ambassadeurs en mensen enthousiast maken om hun eigen boekenwinkel te openen en daardoor zoveel mogelijk donaties te bewerkstelligen voor het goede doel waar hun hart ligt.

Op deze manier word ik zelf nóg gelukkiger, omdat ik andere mensen een beetje geluk breng.. Een boek weggeven of kopen met de achterliggende gedachte van de bijbehorende 10% donatie, betekent voor mij: ‘EEN KADO MET EEN BOODSCHAP’.

 

Ilse Govers

Tijdens mij studie gaf ik graag de voorkeur aan werken bij non-profitorganisaties. Toen ik door het zuidoosten van Azië reisde, werd bevestigd dat ik graag iets voor de wereld wil betekenen. Bij YouBeDo.com kan ik dit op mijn eigen manier realiseren. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Delen is een manier om anderen te helpen. Je kunt van alles delen; geld, geluk, ervaringen en ideeën bijvoorbeeld. Geluk wordt zelfs meer wanneer je het deelt!

 

 

 

Debby de Rooij

Mijn naam is Debby de Rooij en ik ben tekstschrijver. Vanaf 1 maart 2014 ga ik als ZZP-er aan de slag, heel spannend! Sinds januari 2014 schrijf ik vrijwillig teksten voor YouBeDo.com. Ik verzamel de content voor de thema’s en schrijf achtergrondartikelen. Met heel veel plezier. Als idealist wil ik de wereld een klein stukje beter maken. Dat doe ik door middel van mijn teksten. Hierin staan mens, dier of natuur centraal. Onderwerpen die mij aan het hart gaan zijn goede doelen, persoonlijke ontwikkeling of maatschappelijke initiatieven.

Eigenlijk kwam ik door mijn zoon in aanraking met YouBeDo.com. Hij wilde dit najaar collecte lopen voor een goed doel. Dat werd de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Via hun website kwam ik bij YouBeDo.com terecht. Ik was meteen enthousiast en heb contact gelegd. Vanaf het begin voel ik me thuis bij YouBeDo.com. Fijne collega’s en een organisatie waar ik me graag voor wil inzetten. En ik ben dankbaar voor de ervaring die ik hiermee kan opdoen.

 

 

Robbert Vesseur

Ik ben Robbert Vesseur, beter bekend als de geefeconoom. De geefeconomie is de economie waarin iedereen het beste van zichzelf geeft aan de samenleving. In de geefeconomie is overvloed, wordt er samengewerkt, en is er bovenal meer geluk.

Eind 2012 kwam ik Michael tegen en hoorde ik de visie van YouBeDo.com. Hij vertelde me dat er met YouBeDo.com gebouwd wordt aan een nieuwe economie; een economie van delen. YouBeDo.com vind ik zo gaaf dat ik graag bijdraag aan dit geweldige initiatief!

 

 

Melle Notermans

Nadat ik in 2009 was afgestudeerd aan de RU, besloot ik om een half jaar stage te gaan lopen bij SANEC in Johannesburg. Naast mijn reguliere werkzaamheden ging ik vele zaterdagen de townships in om voetbaltraining te geven. Een geweldige ervaring, waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier aan terugdenk.

Na terugkomst in Nederland zat ik zonder werk en kwam ik via via terecht bij Reservice; ik raakte aan de praat met Michael en kon binnen een week aan de slag voor YouBeDo.com. Sindsdien werk ik met ontzettend veel plezier bij YouBeDo.com en wil er een nog groter succes van maken!

 

Ambassadeurs

YouBeDo.com heeft een netwerk van 75 ambassadeurs die de organisatie een warm hart toedragen en op hun eigen manier YouBeDo.com ondersteunen! 

 

 

 

 
Wij gebruiken cookies om het bezoek bij YouBeDo.com te verbeteren. Bezoek je onze websites, dan ga je akkoord met deze cookies. Verberg deze melding