Het Team

YouBeDo.com is opgericht door Bert van Ingen en Michael van Loenen. Bert en Michael kennen elkaar ruim 10 jaar, zowel zakelijk als privé. Samen hebben zij YouBeDo.com in het leven geroepen om er met jou voor te zorgen dat de wereld een stukje beter wordt!

Michael van Loenen (1982) 

Michael is op 19 jarige leeftijd begonnen aan zijn eerste ondernemers avontuur, een eigen marktonderzoekbureau. Dit bedrijf heeft hij tot 2012 met veel plezier gerund, maar een inspirerende reis door Nepal zorgde voor een keerpunt in zijn leven. 
 
Michael: "Wie ben ik en waarom is de wereld zoals die is?”  Dat was de vraag die ik mijzelf een aantal jaren geleden stelde. Een van de belangrijkste inzichten die ik kreeg, was dat ik in de gelukkige omstandigheid ben opgegroeid om een tastbare bijdrage te leveren aan mijn omgeving en de mensen om mij heen. Ik wil later terug kijken op een leven waarbij ik dingen heb ondernomen die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het mooier maken van onze wereld. 
 
Mijn persoonlijke overtuiging is dat we met elkaar een shift kunnen maken naar een betere wereld als we als collectief er voor kiezen om over te stappen naar een economisch system dat gebasseerd is op delen i.p.v. winstmaximalisatie. 
 
Iedereen die geboren wordt op onze aardbol heeft het recht op voedsel, drinken, onderdak en scholing. Dit kunnen we alleen bereiken als we onze “eigendommen“  op een andere manier gaan delen. 

Boek Michael als spreker 
Het avontuur van YouBeDo.com gaat verder dan het het kopen van je boek, een goed doel kiezen en 10% doneren. Er zit een idealistische missie achter van de oprichters. Een nieuw economisch system van delen, waarom doe je dat, hoe doe je dat en hoe zorg je dat mensen mee gaan doen? Lees meer.

Bert van Ingen (1964)

Bert van Ingen omschrijft zichzelf als vader, partner, zoon, broer, reiki-master, ondernemer en wereldburger. Berts levensdoel is een 10% betere wereld. Hij richtte eerder Stichting LifeJoy op voor het bevorderen van bewustzijn bij zoveel mogelijk mensen. Bewustzijn is volgens Bert de sleutel tot het oplossen van wereldproblemen.

Bert: “Als we ons bewust zijn van onszelf en van anderen houden zoals we van onszelf kunnen houden, dan worden we ook ‘vanzelf’ beter voor de mensen en de natuur om ons heen. Kortom, we worden beter voor de wereld. En zo wordt de wereld beter voor ons. Ik vertrouw erop dat we de wereld met elkaar een stuk beter kunnen maken. Liefst 10%.”

 

Monique Laijan

Graag stel ik me aan je voor: mijn naam is Monique Laijan en sinds 1 oktober 2011 bij YouBeDo.com aan de slag als Personal Assistant. Naast het persoonlijk assisteren op secretariële vlak ben ik vooral actief in het ondersteunen van de bestaande en nieuwe goede doelen en de bedrijven die zich aan YouBeDo.com verbonden hebben. Verder is één van mijn ambities om me meer te richten op de tak ‘kinderen en onrecht’. Kinderen spreken me aan en dat is niet alleen omdat ik zelf moeder ben, maar ook omdat zij onze toekomst zijn.

Hoe ben ik bij YouBeDo.com terechtgekomen? Ik kende één van de oprichters voordat ik er kwam werken en heb zo kennis mogen maken met YouBeDo.com. YouBeDo.com heb ik altijd al een mooi initiatief gevonden, want wie schenkt er vandaag de dag zomaar 10% van het aankoopbedrag aan goede doelen voor mensen / dieren / natuur die dit zo hard nodig hebben?

Persoonlijk heeft het mij ook steeds meer aan het denken gezet. Het veranderen van onrecht in de wereld begint bij jezelf en als je er dagelijks mee bezig bent, word je er nóg bewuster van dat je hulp er toe doet, dus doe je het graag!

En anderen net zo enthousiast krijgen om zich in te zetten voor goede doelen geeft al een geweldige voldoening!  Ik zou zeggen: doe mee!

 

Helmi Bongers

Ik ben Helmi Bongers en verricht met veel plezier vrijwilligerswerk bij onder meer YouBeDo.com. Ik vind het fijn dat ik met gesloten beurs een bijdrage kan leveren aan iets goeds in de wereld, omdat een financiële donatie voor mij lastiger is.

Bij YouBeDo.com doe ik dat in de vorm van helpen bij het werven van ambassadeurs en mensen enthousiast maken om hun eigen boekenwinkel te openen en daardoor zoveel mogelijk donaties te bewerkstelligen voor het goede doel waar hun hart ligt.

Op deze manier word ik zelf nóg gelukkiger, omdat ik andere mensen een beetje geluk breng.. Een boek weggeven of kopen met de achterliggende gedachte van de bijbehorende 10% donatie, betekent voor mij: ‘EEN KADO MET EEN BOODSCHAP’.

 

Wilma van Esch

De eerste keer dat ik over YouBeDo.com hoorde, was er nog geen bedrijfsnaam. Het was een idee in het hoofd van Michael van Loenen, die ik kende van mijn samenwerking tussen mijn bedrijf en zijn andere bedrijf Reservice. Hij wilde graag ondernemen maar dan wel op een goede manier ondernemer zijn en iets bijdragen aan de wereld. Later ontstond uit dat idee YouBeDo.com en ik bleef door de jaren heen op de hoogte hoe YouBeDo.com werkte en wat zij met het bedrijf wilde. 

In 2011 begon ik voor Reservice te werken en af en toe deed ik dan ook wel eens iets voor YouBeDo.com. Toen Michael zijn bedrijf Reservice verkocht en vroeg of ik voor YouBeDo.com wilde komen werken, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Onze samenwerking is altijd fijn geweest en nu kon ik ook zelf nog eens bijdragen aan zo’n mooi bedrijf. Sindsdien doe ik de administratie en klantenservice bij YouBeDo.com en dit bevalt heel erg goed.

 

Maarten Scherpenzeel

Ik ben Maarten Scherpenzeel en de Grafisch vormgever bij YouBeDo.com. Ik vind het stom om dingen te doen die ik niet leuk vind en probeer dus zoveel mogelijk dingen te doen die ik leuk vind. Daar word ik zelf gelukkiger van en dan ben ik meer waardevol voor mijn omgeving. Ik werk voor YouBeDo.com omdat ik daarmee niet alleen geld verdien, maar ook bijdraag aan de inkomsten van goede doelen. Daarnaast is het een jong en enthousiast team waar ik graag mee samenwerk.
 
Ik studeer momenteel ‘Graphic Design’ aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Mijn droom is om veel mooie dingen te maken variërend van posters, schilderijen, illustraties, huisstijlen en films. In mijn vrije uurtjes hou ik van brommers, motoren en auto’s. Als ik bijvoorbeeld zit te klussen aan voertuigen doe ik dat niet alleen voor mezelf, maar vooral om anderen te helpen waar mogelijk en om te investeren in vriendschappen. Moraal van dit verhaal: Jaag je dromen na, maar deel in de vruchten die je plukt!

 

Melle Notermans

Nadat ik in 2009 was afgestudeerd aan de RU, besloot ik om een half jaar stage te gaan lopen bij SANEC in Johannesburg. Naast mijn reguliere werkzaamheden ging ik vele zaterdagen de townships in om voetbaltraining te geven. Een geweldige ervaring, waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier aan terugdenk. 

Na terugkomst in Nederland zat ik zonder werk en kwam ik via via terecht bij Reservice; ik raakte aan de praat met Michael en kon binnen een week aan de slag voor YouBeDo.com. Sindsdien werk ik met ontzettend veel plezier bij YouBeDo.com en wil er een nog groter succes van maken!

Timo de Laat

Vanaf het moment dat ik in 2014 mijn studie Advanced Business Creation had afgerond, was ik aan het twijfelen wat ik moest gaan doen. Totdat ik de vacature voor Content marketeer zag. Ik kende Melle Notermans al een tijd via onze gezamenlijke voetbalclub waar we actief zijn. Daar heb ik een aantal maal met Melle gepraat over YouBeDo.com. Ik kreeg het beeld van een frisse, innovatieve en jonge organisatie. Iets wat perfect aansluit bij mijn studie. 

Deze mooie eigenschappen zijn samen met het goeden doelen uitgangspunt van YouBeDo.com de reden waarom ik heb gekozen om deze uitdaging aan te gaan. Het is een bedrijf waar ik trots over kan vertellen en waar ik volledig achtersta. De komende maanden hoop ik samen met YouBeDo.com flink te gaan groeien, zodat we veel kunnen doneren.  

Mark Corneth

Mijn naam is Mark Corneth, 20 jaar oud en vertegenwoordig het o zo gezellige Limburg binnen YouBeDo. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar Software Engineering aan de Fontys in Eindhoven.

Voor mijn afstudeerstage ben ik terecht gekomen bij YouBeDo, ik was al een lange tijd opzoek naar een stage plek dat voldeed aan mijn eisen: het bedrijf moest jong, klein en innovatief zijn en de opdracht moest natuurlijk leerzaam zijn. YouBeDo voldeed met volledig aan deze eisen en ik was na het eerste gesprek meteen verkocht, ik liep met een enthousiast gevoel de deur uit.

Al vanaf de eerste dag van mijn stage voelde ik me thuis bij YouBeDo, iedereen was open en bereid om mij te helpen met mijn opdracht en om mijn plek te vinden binnen het team.

Sander Hoge

Mijn naam is Sander Hoge, 34 jaar. Samen met mijn vriendin Ginny woonachtig in Rheden (bij Arnhem) met onze kinderen Josephine (7) en Tobias (4). Ik ben nu 15 jaar actief in de online sector als adviseur, webdesigner, artdirector en conceptontwikkelaar. Momenteel werk ik voornamelijk als freelancer voor Internetbureau Veconet en YouBeDo.com. Daarnaast zit ik in het bestuur van een voetbalvereniging in mijn dorp. 

YouBeDo.com spreekt mij aan door haar missie voor een betere wereld in combinatie met de manier waarop ze dat in praktijk brengen door het ‘systeem van delen’ in het internet tijdperk. De mensen achter YouBeDo.com zijn menselijk, gedreven en innovatief en dat past bij de manier waarop ik in het leven sta. 

Shiva Verstappen

In juli 2014 ben ik afgestuurd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als Sportmanager (opleiding SGM). Ik was er al snel over uit dat het studeren voor mij klaar was en dat ik aan de slag wilde in het bedrijfsleven.  
Zodoende heb ik na mijn studie een half jaar met veel plezier gewerkt bij Worldmapping, een organisatie die expeditie voor jongeren organiseert naar Azië , Afrika en Zuid-Amerika. 
Ik ben daar gestopt omdat ik me volledig wilde gaan richten op online marketing (SEO & SEA), want daar ligt mijn passie en wil ik in groeien. Als persoon vind ik het tof om net dat beetje extra's te geven, te bieden of te doen voor mensen. Het was dan voor mij ook snel duidelijk toen ik met Melle en Michael van YouBeDO.com gesproken had, dat dit de juiste vervolg stap zou zijn in mijn carrière.  Het verdienmodel van YouBeDo.com dat net iets anders is dan de "normale" commerciële bedrijven is voor mij dat ik kan zeggen, Ja ik werk met trots voor dit bedrijf. 

Al met al ben ik blij dat ik de komende tijd werkzaam mag zijn binnen dit enthousiaste, jonge team en zal ik ervoor gaan zorgen dat alle web bezoekers in Nederland en omstreken naar YouBeDo.com komen!