image of Hoogbegaafdheid bij kinderen

Hoogbegaafdheid bij kinderen

Door Franz Mönks, Irene Ypenburg
Nederlands | Paperback | 2011  

2-5 werkdagen

€ 25,70

Samenvatting

Hoe weet je of een kind hoogbegaafd is? Kun je hoogbegaafdheid op jonge leeftijd ontdekken? Hoe ga je als ouder of leerkracht met een hoogbegaafd kind om? Op deze en andere vragen geeft Hoogbegaafdheid bij kinderen antwoord.

Dit boek geeft uitleg en praktische tips bij het opvoeden en stimuleren van hoogbegaafde kinderen op de basisschool en middelbare school. Het is een volledig herziene bewerking van Hoogbegaafde kinderen thuis en op school, dat inmiddels in twaalf talen (en landen) is verschenen. Belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en pedagogiek zijn erin opgenomen.

Over de auteurs

Franz Mönks is onder meer buitengewoon hoogleraar em. ‘Psychologie en pedagogiek van het hoogbegaafde kind’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij richtte het aan de universiteit van Nijmegen verbonden Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) op. Hij schreef vele boeken over hoogbegaafdheid en ontwikkelingspsychologie.

Irene Ypenburg, counselor, auteur en kunstenaar, schreef talloze artikelen in onder meer Het Parool en NRC, en enkele boeken over psychologie, begaafdheid en multiculturalisme.

In 1991 richtte zij de onderwijsuitgave ‘Vooruit’ op, met leerstof voor hoogbegaafde kinderen in gemengde groepen in het basisonderwijs.

Productspecificaties

Auteur(s)
Franz Mönks, Irene Ypenburg
Taal
Nederlands
NUR Code
770
Uitgavejaar
2011
Afmetingen
210x170x12 mm
Gewicht
241 gram
Druk
1
ISBN10
9461056214
ISBN13
9789461056214