image of De heilige Rita

De heilige Rita

Door Tommy Wieringa
Nederlands | Paperback | 2017  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 19,99

Samenvatting

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar

in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera’s. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

De heilige Rita is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Productspecificaties

Auteur(s)
Tommy Wieringa
Taal
Nederlands
NUR Code
301
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
216x141x26 mm
Gewicht
399 gram
ISBN10
9023458753
ISBN13
9789023458753

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.

Andere mensen kochten ook

Vlammen - book image Vlammen

Suzanne Collins

12,50

Hoor nu mijn stem - book image Hoor nu mijn stem

Franca Treur

22,50