image of De krant

De krant

Door Huub Wijfjes
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 35,90

Samenvatting

De krant is onderdeel van een ambitieuze serie handboeken over de geschiedenis van de media. De volgende delen gaan over radio, televisie en nieuwe media. Verschijnt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Koninklijke Bibliotheek.

In 1618 verscheen het oudste nog bewaard gebleven exemplaar van een Nederlandse krant: de Courante uyt Italien, Duytslandt, &c. De Republiek was daarmee een van de eerste landen waar een gedrukte krant werd gemaakt en verspreid. Nederland heeft sindsdien altijd vooropgelopen op het gebied van media-innovatie.

De krant is een enerverende geschiedenis van journalisten, drukkers, lezers en het nieuws – steeds heter van de naald en altijd midden in maatschappij, politiek en cultuur. Dit boek beschrijft de opkomst van scherpe opinies in de kranten van de achttiende eeuw, het ontstaan van de politieke krantenidentiteiten in de moderne tijd, het oorlogsverleden van kranten als De Telegraaf en Trouw, en de groei naar de dikke, geïllustreerde kranten van nu. Hoe heeft de krant zich inhoudelijk ontwikkeld in de loop van vier eeuwen? Zijn er historische lijnen te trekken als je kijkt naar de relatie tussen journalistieke cultuur en publieke opinie? En hoe ziet de toekomst van de krant eruit?

Productspecificaties

Auteur(s)
Huub Wijfjes
Redacteur(s)
Huub Wijfjes, Frank Harbers
Taal
Nederlands
NUR Code
320
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x172x27 mm
Gewicht
796 gram
Druk
1
ISBN10
9024419816
ISBN13
9789024419814