wij doneren €2.70

De meeste mensen deugen

Door: Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst. Reacties: ‘Een indrukwekkend boek.’ – Jan Terlouw ‘Rutger Bregman sleept je mee.’ – Geert Mak ‘Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’ – Tim Hofman ‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’ – Beatrice de Graaf


Nederlands | 9789082942187 | Paperback | 2019


€ 25,00

Voor 22:00 besteld, morgen in huis
wij doneren: € 2,70

Productspecificaties

Auteur(s)Rutger Bregman
TaalNederlands
Categorie
NUR Code320
Uitgavejaar2019
Afmetingen0x0 x0 mm
Gewicht0.00
Druk
ISBN9789082942187

Reviews


Geweldig boek en nieuwe inzichten opgedaan. Rutger zet allerlei onderzoeken uiteen en maakt met bepaalde aannames korte metten. Leest erg gemakkelijk en is een echte page turner. Jammer dat ik het uit heb.

Fantastisch boek, waarin je aan het denken wordt gezet over de negatieve bubble waarin we terecht zijn gekomen. Makkelijk leesbaar, prachtige voorbeelden, heerlijk boek om gesprekken over te voeren en positivisme te versterken in onze wereld.

Alhoewel er van enige eenzijdige focus en redenatie sprake is is het een mooie, en met Mooie voorbeelden geladeerd betoog dat oproept in het goede van de mens te geloven. Een uitgangspunt dat ik deel. Een mooi en stevig positief geluid dat hopelijk tot de beoogde effecten in mindset en gedrag bij ons allen gaat leiden of versterken. Zie desgewenst ook mijn eigen artikeltjes over visie op mensen, leiderschap etc. Via bijgaande link naar “Bakkiaans management”.

Schrijf een review