image of Geschriften uit de nalatenschap, open brieven en herinneringen

Geschriften uit de nalatenschap, open brieven en herinnerin...

Door Richard Wagner
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 29,50

Samenvatting

Vijftig jaar schrijverschap in één band. In dit negende deel van de reeks Prozageschriften van Richard Wagner zijn de teksten bijeengebracht die grotendeels ontleend zijn aan de postuum uitgegeven banden van Wagners verzamelde werken. Deze teksten geven in hun samenhang een fascinerend beeld van Wagners zoektocht naar een nieuwe vorm van muziektheater: het Gesamt­kunstwerk.

Na zijn vroege mislukkingen was het voor Wagner duidelijk dat hij zijn eigen weg moest volgen. De bestaande burgerlijke cultuur met haar commerciële amusement was nog niet klaar voor Wagners kunstwerk van de toekomst. Wagner gaf ondanks alle tegenslagen niet op en wist uiteindelijk zijn levenswerk te voltooien: de opvoering van Der Ring des Nibelungen in een op zijn aanwijzingen gebouwd theater. Dit boek doet verslag van deze epische reis.

Uit het Duits vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek met een voorwoord van Hans van den Boom.

Van Wagner verschenen eerder bij IJzer: Het kunstwerk van de toekomst, Geschriften over kunst, politiek en religie, Opera en drama, Geschriften over eigen werk, Geschriften over muziek, Geschriften over theater, Geschriften over cultuur en maatschappij en Geschriften over Parijs.

Productspecificaties

Auteur(s)
Richard Wagner
Taal
Nederlands
Vertaler
Philip Westbroek
Categorie
NUR Code
660
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
202x128x45 mm
Gewicht
569 gram
Druk
1
ISBN10
9086841848
ISBN13
9789086841844