image of Klikt het?

Klikt het?

Door Cornélie Spijkerboer, Hans Mennes
Nederlands | Paperback | 2018  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 15,50

Samenvatting

Om een veilige setting voor de cliënt te creëren, is de ontmoeting nodig tussen hulpverlener en cliënt. Ontmoeten betekent om te beginnen gelijkwaardigheid: ik ben niet beter of verder dan jij. Het betekent ook transparant en echt zijn. Ook dat biedt veiligheid, want dan zijn er geen dubbele agenda's. Jij bent oké, in wie en waar jij bent, net als ik.

In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat. Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is.

In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.

Productspecificaties

Auteur(s)
Cornélie Spijkerboer, Hans Mennes
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
777
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
202x138x8 mm
Gewicht
212 gram
ISBN10
9463650865
ISBN13
9789463650861