image of N(i)et echt!

N(i)et echt!

Door Jan De Maeyer
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 25,25

Samenvatting

Misleidende informatie is er altijd al geweest. Toch was de tsunami aan nieuws voor jou en je leerlingen nog nooit zo groot als nu. Het onderscheid maken tussen wat betrouwbaar is en wat niet? Dat is vandaag heel moeilijk.

We zijn allemaal te misleiden. Leer je leerlingen daarom mediawijs te zijn. Leer hen kritisch om te gaan met wat ze (online) lezen. Is het nieuws? Of fake news?

N(i)et echt. Mediawijsheid in tijden van fake news vertrekt vanuit een eenvoudig kader om je leerlingen bewust te maken van misleidende informatie: het kwartet feiten, informatie, kennis en wijsheid. Dit boek leert je wat data zijn, hoe die worden verzameld en wat technieken zijn om iemand te misleiden. Het gaat kort in op communicatiekanalen en vormen van bias.

Mediawijsheid kan je overal in integreren: taallessen, maar ook wetenschappelijke of technische vakken. Leg je leerlingen uit hoe je misleidende informatie herkent en wat de valkuilen zijn. Laat hen oefenen met de tips en oefenstof uit dit boek.

“Hoe kunnen we in de dagelijkse stroom van informatie het betrouwbare nieuws onderscheiden van fake news en propaganda? Het boek van Jan De Maeyer biedt ons meerdere cruciale vaardigheden en inzichten aan.” (Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte Universiteit Gent)

Productspecificaties

Auteur(s)
Jan De Maeyer
Taal
Nederlands
NUR Code
811
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
245x171x13 mm
Gewicht
352 gram
Druk
1
ISBN10
9463797416
ISBN13
9789463797412