image of Rusland, onveranderlijk anders?

Rusland, onveranderlijk anders?

Door Lien Verpoest
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 22,50

Samenvatting

Rond de eeuwwisseling liet Rusland de moeizame politieke en economische transitiejaren van de post-Sovjetperiode achter zich en veranderde het land in snel tempo. Patriottisme, respect voor tradities en het roemrijke verleden werden de voorbije jaren steeds prominenter vermeld als ‘waarden’ die de sterke Russische staat consolideren. Meer dan ooit wordt vandaag het belang van eigen verleden benadrukt, en meer dan ooit zet Rusland zich af tegen het normerende Westen. Continuïteit en contestatie. Is Rusland onveranderlijk anders?

Dit is géén Poetinboek. Rusland wordt bestudeerd aan de hand van de kernbegrippen contestatie, traditionalisme en etatisme die cruciaal zijn om de geschiedenis, cultuur, en buitenlandse politiek van het land beter te kunnen begrijpen. Naast een cultuurhistorisch deel bevat het boek ook een luik met politiek-maatschappelijke bijdragen. Vanuit een interdisciplinair perspectief geven de auteurs hun visie op Rusland als land dat contesteert en gecontesteerd wordt, dat zo anders is door die mysterieuze Russische ‘Sonderweg’ maar zich tegelijk ook vaak conformeert.

'Rusland, onveranderlijk anders?' is aanbevolen lectuur voor wie zich verder wil verdiepen in de Russische politiek, cultuur en geschiedenis.

Productspecificaties

Auteur(s)
Lien Verpoest
Redacteur(s)
Lien Verpoest
Taal
Nederlands
NUR Code
697
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
242x162x18 mm
Gewicht
339 gram
Druk
1
ISBN10
9462702012
ISBN13
9789462702011