image of Samen bouwen aan een professionele leergemeenschap

Samen bouwen aan een professionele leergemeenschap

Door Willem de Vlaming
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 23,50

Samenvatting

Goed onderwijs ontwikkel je samen. Een professionele leergemeenschap (PLG) kan daarbij een belangrijke rol vervullen. Er zit veel ontwikkelkracht in een groep onderwijsprofessionals die samen onderzoekend en lerend werken: aan de verbetering van de onderwijspraktijk, en aan het samen ‘PLG zijn’.

In deze TIBtool wordt het concept van een professionele leergemeenschap besproken in relatie tot de school als lerende organisatie, en vanuit het belang van planmatig werken aan de ontwikkeling van de onderwijspraktijk. Vervolgens worden thema’s, concrete stappen en instrumenten aangereikt waarmee een schoolteam zich kan ontwikkelen als leergemeenschap. En uiteraard biedt deze TIBtool ook handvatten voor het effectief begeleiden van de ontwikkeling van een PLG.

‘Samen bouwen aan een professionele leergemeenschap’ bevat relevante en praktische informatie voor professionele leergemeenschappen in het hele educatieve domein: voor onderwijsprofessionals, voor reeds actieve professionele leergemeenschappen en voor IB’ers, coördinatoren, leidinggevenden en anderen die een positieve bijdrage willen leveren aan het ontwikkelen en functioneren van PLG’s.

Willem de Vlaming is zelfstandig (Team)coach, adviseur en procesbegeleider bij professionalisering, organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen. Ook is hij docent bij Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg.

Productspecificaties

Auteur(s)
Willem de Vlaming
Taal
Nederlands
NUR Code
190
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
210x145x11 mm
Gewicht
160 gram
Druk
1
ISBN10
9463171894
ISBN13
9789463171892