image of Sensitief communiceren in de kinderopvang

Sensitief communiceren in de kinderopvang

Door Saskia Henderson
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 21,50

Samenvatting

Wat goede, verantwoorde kinderopvang is staat duidelijk omschreven in de wet. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe zorg je voor pedagogische kwaliteit op de groep?

De Gordon®methode geeft hier een uniek en praktisch antwoord op. Deze methode helpt pedagogisch medewerkers een evenwichtige relatie met de kinderen op te bouwen. De communicatievaardigheden uit de methode geven onder andere handen en voeten aan hoe je sensitief-responsief met de kinderen om kunt gaan, hoe je de autonomie van kinderen kunt ondersteunen en hoe je conflicten tussen kinderen kunt coachen.

In Sensitief communiceren in de kinderopvang maak je kennis met de diverse communicatievaardigheden uit de Gordon®methode, zoals actief luisteren, ik-boodschappen, overschakelen en de overlegmethode. Het is een geheel vernieuwde uitgave van In Balans. Toegevoegd is informatie over hoe de Gordon®vaardigheden samenhangen met de doelen en de interactievaardigheden uit de Wet Kinderopvang. Verder zijn de resultaten van divers wetenschappelijk onderzoek opgenomen.

Sensitief communiceren in de kinderopvang is bestemd voor pedagogisch medewerkers en managers werkzaam in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, voor- en buitenschoolse opvang en gastouderbureaus.

Productspecificaties

Auteur(s)
Saskia Henderson
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
847
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
240x170x10 mm
Gewicht
287 gram
Druk
1
ISBN10
9088509514
ISBN13
9789088509513