image of Spinoza en de weg naar het geluk

Spinoza en de weg naar het geluk

Door Frédéric Lenoir
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 19,99

Samenvatting

In het uiterst toegankelijke en verhelderende Het wonder Spinoza laat de Franse bestsellerauteur Frédéric Lenoir zien welke verrassende levenslessen er te trekken zijn uit het uitzonderlijke leven en denken van de zeventiende-eeuwse filosoof Spinoza. Spinoza was niet alleen een revolutionair denker, maar bovenal een filosoof van de levenskunst en de blijheid. Zijn filosofie kan ons helpen betekenis te vinden in het leven – misschien zelfs geluk.

Spinoza wijdde zijn hele leven aan de filosofie. Vanwege zijn radicale ideeën, waarin hij de bestaande opvattingen over God en moraal op zijn kop zette, wordt hij vaak gezien als voorloper van de Verlichting en moderne democratieën. Maar zijn belangrijkste missie was waarschijnlijk toch het ontdekken van het ware goede, om een manier van leven te vinden die leidt tot ‘een eeuwige en volmaakte blijdschap’.

Dat geluk, stelt Spinoza, vinden we niet door te streven naar roem of bezit, maar door op een eenvoudige manier te leven, op basis van eerlijkheid, lankmoedigheid en matiging. De rede en onze levenservaringen kunnen ons daarbij helpen. Lenoir laat overtuigend en op uiterst boeiende wijze zien dat deze inzichten van Spinoza tijdloos zijn en nog altijd toepasbaar. Dat is het ‘wonder’ Spinoza.

Productspecificaties

Auteur(s)
Frédéric Lenoir
Taal
Nederlands
Vertaler
Marga Blankestijn
NUR Code
740
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
201x125x19 mm
Gewicht
248 gram
Druk
1
ISBN10
9463821082
ISBN13
9789463821087