wij doneren €1.05

Zie naar jou om

Door: Ron van Es, Hanneke Vleugel

Ron van Es is psychosyntheticus en founder van School for Purpose Leadership. Eerder maakte hij jarenlang films en televisieprogramma’s met thema’s als cultuur, samenleving en zingeving. In deze gedichtenbundel beschrijft hij de kwetsbaarheid van ons mensen. De zorg die we nodig hebben, de zorg die we geven. Het maakt ons zo bewust van ons eigen fragiele bestaan. Maar geeft ons ook de kans om te ontmoeten, te ontdekken, te zien. Ook naar onszelf. Zie naar jou om. Hanneke Vleugel is beeldend kunstenaar. Ze maakt schilderijen en ruimtelijk werk. Op haar website www.hannekevleugel.nl zie je meer. Over de schilderijen mensfiguren in deze bundel zegt zij: ‘Er was een periode in mijn leven, dat ik heel dicht bij mijn broer was. Hij werd ernstig ziek en stierf. In deze periode zijn deze werken ontstaan.’


Nederlands | 9789491835148 | Paperback | 2020


€ 15,00

1-2 werkdagen
wij doneren: € 1,05

Productspecificaties

Auteur(s)Ron van Es,Hanneke Vleugel
TaalNederlands
Categorie
NUR Code306
Uitgavejaar2020
Afmetingen0x0 x0 mm
Gewicht0.00
Druk
ISBN9789491835148

Reviews

14 Apr, 2020

Deze dichtbundel is van een ontroerende schoonheid, voor patiënten, naasten en zorgverleners. Eigenlijk voor elk mens dat op momenten voelt hoe kwetsbaar én prachtig het leven is. Elk gedicht raakt de kern. Is intiem, soms confronterend, vaak troostend. En de schilderijen blazen het geheel nog meer leven in met de speelse kleuren en rake beelden. Echt een plaatje.

Het boekje is prachtig uitgegeven: tekst en beeld versterken elkaar, mooie lettertype en rustig bladbeeld - een lust voor het oog. De korte stukjes en gedichten zijn pareltjes. Juist in deze vreemde tijd van corona en afstand tot elkaar, helpen deze teksten de verbinding met elkaar te versterken.

Schrijf een review